Kaap Goede Hoop en Stellenbosch

• Dag 3: Simon's Town

Vandaag rijden we naar Kaap Goede Hoop, het meest Zuid-Westelijke punt in Zuid-Afrika. Het is betalen om in het natuurgebied aan de Kaap te komen, maar het is zijn geld waard. De Kaap bestaat uit talloze uitkijkpunten die telkens een indrukwekkend zicht geven over de steile klippen. Het hoogtepunt is uiteraard Cape Point, het meest zuidelijke punt. De wind die hier heert is niet te houden en we moeten oppassen waar we gaan om niet omver geblazen te worden. Hierna zoeken we een andere plek uit waar een sort knaagdier blijkt te leven, de Dassie. Deze diertjes zijn enorm tam en we kunnen ze zelfs aanraken.
We keren terug naar Simon's Town om onze bagage op te halen en meteen door te rijden naar Stellenbosch. Het is een bijzonder lange rit tot daar, ook omdat Afrikanen niet echt goed zijn in afstanden schatten ('niet meer dan 2 uurtjes rijden...') maar uiteindelijk bereiken we toch onze bestemming na een rit van meer dan 4u. Dringend tijd om weer avond te eten en we gaan op zoek naar een visrestaurant. We hebben de avond daarna afgesloten met een nieuwe Windhoek en hebben in het guest house een poolke gelegd.

• Dag 4: Stellenbosch

We houden een uitgebreide brunch want we zullen later vandaag onze fond nog goed kunnen gebruiken, we gaan namelijk enkele wijndomeinen bezoeken. Stellenbosch is het middelpunt van de Zuid-Afrikaanse Wine Lands. Kathleen offert zich vrijwillig op als chauffeur, zodat de jongens volop in de wijn kunnen vliegen. We rijden het dorp uit en bezoeken de eerste de beste wijngaard waar we voor slechts 20 ZAR 5 verschillende wijnen mogen proeven. De spuwemmer negeren we volledig en de gevolgen laten niet lang op zich wachten. De eerste wijnen worden nog professioneel beoordeeld door innovatieve puntensystemen die voor elk van ons verschillen. Na de eerste wijnboer voelen we ons al iets losser en zijn de beoordelingen al iets minder nauwkeurig. Zo doen we 3 wijngaarden aan en dat was ook wel de limiet voor iedereen. Kathleen mocht het dronken gezelschap veilig richting Mossel Baai voeren. Het was weer een lange rit van bijna 300km maar we komen goed en wel aan. We zoeken nog snel een overnachtingsplaats en restaurant want de meeste zaken waren al aan het sluiten. Gelukkig vinden we nog een vleesrestaurant waar ze steaks van 500g en ribbekes van 1kg serveren tegen belachelijk goedkope prijzen. We steken ons dus vol vlees en daarna kraken we weer een wijnfles om de avond te beeindigen. Morgen gaan we op zoek naar walvissen.

marleen essers

Vermits ons aller Belgie stilaan aan het verdampen is ,
kunnen jullie misschien asiel aanvragen in Zuid-Afrika.

Check de religieuze voorwaarden even na , één Van Gheluwe is er één te veel.
Met de zegen van de mama ; voorspoedige reis en ongelooflijk veel ervaringen toegewenst !
Wat een natuurpracht, en wat een gezelschap ...

Sebastiaan en co,
wij volgen ( helaas op afstand)